FTC palauttaa 470 000 dollaria kryptohuijauksen uhreille

  • FTC on alkanut maksaa hyvityksiä kolmen krypto-Ponzi-järjestelmän uhreille
  • Bitcoin-rahoitustiimi, My7Network ja Jetcoin juoksivat vuosina 2017–2018

Jokainen uhri saa 59 dollaria PayPal-tililleen

Liittovaltion kauppakomissio (FTC) on alkanut palauttaa yli 470 000 dollaria uhrien joukolle salausvaluuttahuijauksia vuodelta 2017, jotka he sulkivat kaksi vuotta sitten. Crypto Profit rahoitustiimille, My7Networkille ja Jetcoinille luvattiin taattu tuotto kryptovaluuttakaupasta, mutta ne eivät olleet muuta kuin Ponzi-järjestelmiä, joissa uusia rahaa käytettiin nykyisten sijoittajien maksamiseen. Maaliskuussa 2018 annetun tuomioistuimen päätöksen jälkeen yritysten toiminta pysäytettiin ja perustajien varat jäädytettiin, mikä johti kykyyn saada takaisin osa varoista ja palauttaa ne uhreille.

FTC lopettaa Ponzi-järjestelmien trion

Bitcoin Funding Team, My7Network ja Jetcoin juoksivat vaihtelevasti helmikuun 2017 ja helmikuun 2018 välillä Thomas Dluca, Louis Gatto ja Eric Pinkston.

Kolmikko käytti verkkosivustoja, YouTube-videoita, sosiaalista mediaa ja neuvottelupuheluja tavoittaa sijoittajat, lupaamalla suuria etuja pienistä ennakkomaksuista Bitcoinissa tai Litecoinissa.

FTC alkoi tutkia trion asioita vuoden 2017 lopulla niiden sijoittajien valitusten jälkeen, jotka eivät olleet saaneet odotettua tuottoa, ja vetosi lopulta Yhdysvaltain Floridan eteläisen osavaltion käräjäoikeuteen helmikuussa 2018 lopettaa kolmen miehen toiminta ja jäädyttää heidän omaisuutensa. Tuomioistuimet suostuivat FTC: n pyyntöön maaliskuussa 2018, ja Dluca, Gatto ja Pinkston syytettiin FTC-lain petollisten käytäntöjen kiellon rikkomisesta

Takaisinmaksut voivat lisääntyä

Elokuussa 2019 kolme sopivat sopivan FTC: n kanssa, kun Dluca oli koukussa 453932 dollaria, Chandler 31000 dollaria ja Pinkston 29491 dollaria. Varojen vastaanottamisen jälkeen FTC aloitti palautusten maksamisen 7964 uhrille PayPalin kautta viime viikolla keskimääräisen palautuksen ollessa noin 59 dollaria. Tämä hyvitys on kaukana siitä, mitä monet ovat sijoittaneet, mutta se on 59 dollaria enemmän kuin useimmat huijausuhrit saavat takaisin.

Määrä voi nousta myös, jos Pinkstonin osoitetaan valehtelevan matalista tuloistaan, mikä oli syy siihen, miksi hänen rangaistustaan vähennettiin FTC: n toivomasta luvusta 461 035 dollaria.